Τίτλοι:
Χρήστος Βοργιάδης

Χρήστος Βοργιάδης

URL Ιστότοπου:

Έλευσις Τίμιας Κάρας Αγίου Νικολάου του Πλανά στα Γιαννιτσά από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίων Γεωργίου και Νικολάου Γιαννιτσών. Στα πλαίσια του εορτασμού θα τεθεί σε προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Αγίου Νικολάου του Πλανά, η οποία αποθησαυρίζεται στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Κυνηγού Βουλιαγμένης και θα μεταφερθεί στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
 
Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο του ιερού ναού την Δευτέρα (5/12), στις 5:30 μ.μ., ενώ η Τιμία Κάρα του Αγίου Νικολάου του Πλανά θα παραμείνει στον Ι. Ναό μέχρι και την Παρασκευή 9/12.
 
Εορταστικό πρόγραμμα
 
Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου
5:30 μ.μ.  Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νικολάου Πλανά από τον Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου του Κυνηγού Βουλιαγμένης (Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών) και Πανηγυρικός  Εσπερινός.
9:30 μ.μ.   Απόδειπνο & Χαιρετισμοί.
10:00 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία. (Όρθρος – Θ. Λειτουργία)
 
Τρίτη 6 Δεκεμβρίου
7:30 π.μ.  Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.
5:00 μ.μ.  Εσπερινὸς & Παράκλησις Αγ. Νικολάου.
8:30 μ.μ.  Απόδειπνο και Χαιρετισμοί.
 
Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου
7:30 π.μ.  Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
5:00 μ.μ.  Εσπερινός και Ιερό Ευχέλαιο.
6:00 μ.μ.  Ομιλία από τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Κορέστη με θέμα: 
                "Σχόλια στο βίο του Αγ. Νικολάου Πλανά" στην κεντρική αίθουσα 
                 του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας.
8:30 μ.μ.  Απόδειπνο και Χαιρετισμοί.
 
Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου
7:30 π.μ.   Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
5:00 μ.μ.   Εσπερινός και Παράκλησις Αγίου Νικολάου Πλανά.
9:30 μ.μ.   Απόδειπνο και Χαιρετισμοί.
10:00 μ.μ.  Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της συλλήψεως της Αγίας Άννης
 
Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου
11:00 π.μ. Παράκλησις Αγίου Νικολάου Πλανά.
5:00 μ.μ.   Εσπερινός, Παράκλησις Αγίου Νικολάου Πλανά
                  και αναχώρηση Τιμίας Κάρας.
 
Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός καθημερινά, 7:00 π.μ. – 13:00 μ.μ. και 4:30 μ.μ. - 9:00 μ.μ.
 
Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ο ΠΛΑΝΑΣ 
 
Γεννήθηκε στη Νάξο το 1851. Από μικρός αφιερώθηκε στην υπηρεσία της Εκκλησίας και έλαβε θείες θαυματουργικές δυνάμεις. Μετά το θάνατο του πατέρα του, μετανάστευσε στην Αθήνα. Εκεί παντρεύτηκε την Ελένη Προβελεγγίου και το 1880 απέκτησαν ένα γιό, τον Ιωάννη. Όμως σύντομα η γυναίκα του κοιμήθηκε. 
Το 1879 χειροτονήθηκε διάκονος και το 1884 πρεσβύτερος. Υπηρέτησε στους Ιερούς Ναούς Αγίου Παντελεήμονος Ιλισσού στην Καλλιρόη και Αγίου Ιωάννη της λεωφόρου Βουλιαγμένης.
Κέντρο της ύπαρξής του ήταν η λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας. Οι λειτουργίες του διαρκούσαν πολλές ώρες και καλλιεργούσε για πάντα ό,τι δελτάρια με ονόματα του έδιναν να διαβάσει. Παροιμιώδεις ήταν οι αγρυπνίες του, με ψάλτες τους Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και Αλέξανδρο Μωραϊτίδη. Αγρυπνίες τελούσε και σε πολλά εκκλησάκια των Αθηνών, όπως στο ναΐδριο του Αγίου Ελισσαίου στο Μοναστηράκι, το οποίο πρόσφατα αναστηλώθηκε.
Όλη του η ζωή ήταν μια διακονία πίστεως και αγάπης. Ποτέ δεν πήγαινε με χρήματα σπίτι του, διότι τα έδινε καθ’  οδόν σε φτωχούς, ενώ εκείνος ζούσε πολύ λιτά. Αν και ολιγογράμματος, κατείχε τη σοφία του Θεού. Χαρακτηριστικά του γνωρίσματα ήταν η μεγάλη ευλάβεια, η απεριόριστη καλοσύνη, η υπερβολική αφιλοχρηματία, η απλότητα και αγαθότητα, το ακτινοβόλο ιερατικό  ήθος, η άφθαστη ιεροπρέπεια, η ταπείνωση, η αγάπη για τη Θεία Λατρεία, αρετές που τον καταξίωσαν στη συνείδηση του λαού. Όλοι, επίσημοι και αφανείς, σέβονταν τον Άγιο Νικόλαο.
Κοιμήθηκε στις 2 Μαρτίου 1932 στην Αθήνα. Ο Θεός δόξασε τον Άγιο Νικόλαο με το να θαυματουργεί τόσο εν ζωή, όσο και μετά το θάνατό του. Αγιοποιήθηκε το 1992. Η Τίμια Κάρα του θησαυρίζεται στο νέο μεγάλο ναό του Αγίου Ιωάννη Βουλιαγμένης.
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Σε αυξημένη επιφυλακή οι υπηρεσίες της ΠΚΜ για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων λόγω της κακοκαιρίας 'ARIEL'

Σε πλήρη ετοιμότητα και αυξημένη επιφυλακή έχουν τεθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, πουαναμένονται από απόψε το βράδυ στην περιοχή λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας “ARIEL”.

Η κακοκαιρία αναμένεται, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας να επηρεάσει την Κεντρική Μακεδονία μέχρι την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022.

Το σύνολο του μηχανισμού της Περιφέρειας ετέθη σε 24ωρη επιφυλακή, για όσο διάστημα διαρκέσει το κύμα κακοκαιρίας. Επίσης, έχει πραγματοποιηθεί σειρά συσκέψεων για τον καλύτερο συντονισμό τόσο με τις κρατικές, όσο και με τις δημοτικές υπηρεσίες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την κακοκαιρία.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του μηχανισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε επιφυλακή όλο το αρμόδιο προσωπικό και ήδη μηχανήματα αποχιονισμού είναι σε ετοιμότητα και επιχειρούν όπου απαιτείται στους ορεινούς όγκους όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων. Συνεννόηση έχει γίνει με την Πολιτική Προστασία και την ΕΜΥ, όπως και με τους Δήμους, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, αλλά και με τις εθελοντικές ομάδες, οι οποίες επίσης είναι στον μέγιστο βαθμό ετοιμότητας, καθώς οι προγνώσεις προϊδεάζουν για σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους ειδικά στις ορεινές περιοχές και κατά τις νυχτερινές ώρες, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων. Επίσης, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων. Παρακαλούνται όλοι να ενημερώνονται τακτικά από την ΕΜΥ και την Πολιτική Προστασία για τις προγνώσεις και να λαμβάνουν τα απαιτούμενα μέτρα αυτοπροστασίας.

Οι πολίτες καλούνται να ενημερώνονται για την εξέλιξη της κακοκαιρίας και τις προειδοποιήσεις μέσα από τις ανακοινώσεις της ΕΜΥ (www.emy.gr), από τα έκτακτα δελτία τύπου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (www.pkm.gov.grκαι από τα social media της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (https://www.facebook.com/CivilProtectionPKM/ και https://twitter.com/ADPP_PKM).

Σε περιπτώσεις ανάγκης τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: Αστυνομία 100, Πυροσβεστική 199, ΕΚΑΒ 166, Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112.

 

Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:

 

-Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

-Να αποφεύγουν να ρίχνουν νερά στις αυλές, στα πεζοδρόμια και στους δρόμους, όταν υπάρχει παγετός.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν πεζή ή με αυτοκίνητο τις διασταυρώσεις δρόμων με χειμάρρους (Ιρλανδικές διαβάσεις).

-Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

-Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια, ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.

-Να φροντίσουν να έχουν εργαλεία για τον καθαρισμό χιονιού ή πάγου, που τυχόν θα συσσωρευτεί έξω από τις κατοικίες τους καθώς και να μεριμνήσουν να προμηθευτούν αλάτι αποχιονισμού από τον οικείο Δήμο τους.

-Να θέσουν τις συσκευές αερίου σε συνεχή λειτουργία και να μην τις απενεργοποιήσουν όσο διαρκεί ο παγετός.

 

Όσοι πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

 

-Πριν από κάθε μετακίνηση να ενημερώνονται για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

-Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.

-Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.

-Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.

-Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Εύκολα σπιτικά γλυκίσματα

Καμιά φορά μέσα στην μέρα, μπορεί να έχετε όρεξη για ένα λαχταριστό γλύκισμα! Στην συνέχεια θα βρείτε κάποια πολύ εύκολα γλυκίσματα, τα οποία μπορείτε να τα κάνετε μόνοι σας στα έπιπλα κουζίνας https://www.theodoridi.gr/ σας, με την χρήση ελάχιστων υλικών.

 

Ψωμί με σοκολάτα

 

Ίσως αυτή να είναι η πιο εύκολη και γρήγορη επιλογή! Τα μόνα πράγματα που έχετε να κάνετε, είναι να λιώσετε μία σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι, να παρετε μία φέτα ψωμί, ένα ψωμί του τοστ ή ακόμα και μία ρυζογκοφρέτα και να αλείψετε την λιωμένη σοκολάτα.

 

Υποβρύχιο

 

Το γλυκό με το όνομα “υποβρύχιο”, ξυπνάει αναμνήσεις από παιδικά χρόνια! Εύκολα θα βρείτε σε κάποιο κατάστημα συσκευασίες, που έχουν έτοιμη την βανίλια και αρκεί να την βάλετε σε ένα μακρό-στενό ποτήρι με νερό.

Αν πάλι δεν μπορείτε να βρείτε σε κάποιο κατάστημα έτοιμη βανίλια ή αν έχετε όρεξη για μαγειρική, μπορείτε πολύ εύκολα να βρείτε στο διαδίκτυο διάφορες συνταγές για σπιτική βανίλια υποβρύχιο.

 

Παγωτό μπανάνα-σοκολάτα

 

Τον συνδυασμό μπανάνα-σοκολάτα ή τον λατρεύετε ή τον μισείτε! Δεν υπάρχει ενδιάμεση επιλογή. Αν είστε από αυτούς που τους αρέσει τότε σίγουρα θα αγαπήσετε αυτό το γλυκό!

Κόβετε δύο-τρεις μπανάνες σε ροδέλες, τις αφήνετε στην κατάψυξη για κάποια ώρα και μετά τις βάζετε σε ένα μίξερ και τις χτυπάτε μαζί με κακάο.

Με αυτόν τον τρόπο, θα φτιάξετε πολύ απλά το τέλειο σπιτικό παγωτό μπανάνα-σοκολάτα.

 

Φράουλες με σοκολάτα

 

Αυτός ο συνδυασμός, είναι ένας που αρέσει στους περισσότερους. Αν αρέσει και σε εσάς η φράουλα με την σοκολάτα, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

Πρώτα απ’ όλα, αγοράζετε φράουλες και τις πλένετε. Έπειτα, λιώνετε κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι. Βάζετε σε κάθε μία φράουλα μία οδοντογλυφίδα ή κάποιο άλλο ξυλάκι και τις βουτάτε στην λιωμένη κουβερτούρα.

Αφού βάλετε σε όλες τις φράουλες κουβερτούρα, τις βάζετε σε ένα ταψί και τις αφήνετε στο ψυγείο για αρκετή ώρα.

 

Κρέμα στιγμής

Μάλλον σκέφτεστε ότι η κρέμα στιγμής, είναι κάτι που τρώνε τα μικρά παιδιά και έχετε δίκιο. Έχετε ξεχάσει όμως πόσο λαχταριστή είναι;

Η κρέμα στιγμής, είναι ένα ακόμα πολύ απλό γλύκισμα, που θα σας μεταφέρει στα παιδικά σας χρόνια.

Σίγουρα θα βρείτε σε κάποιο κατάστημα κρέμα στιγμής σε σκόνη, την οποία μπορείτε να την φτιάξετε πάρα πολύ εύκολα με λίγο γάλα στο σπίτι σας.

Αν έχετε όρεξη όμως, μπορείτε να βρείτε αναλυτικές συνταγές στο διαδίκτυο, που εξηγούν πως μπορείτε να φτιάξετε μία κρέμα από την αρχή.

13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού - Η μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου στην Ελλάδα - Δείτε το Πρόγραμμα Συνεδρίου

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπος για την προβολή του Ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.

Ψήφος εμπιστοσύνης στο Φεστιβάλ από τους καταναλωτές και τους μελισσοκόμους.

Δείτε περισσότερα αγροτικά νέα

Στόχος και του 13ου Φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού, κυρίως των μικρών παραγωγών, και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης. Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ 2022

Η Έκθεση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τον τόπο συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκόμενων στον μελισσοκομικό τομέα και όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον τομέα της παραγωγής, των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών, της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας του μελιού και των λοιπών προϊόντων κυψέλης θα καλύψει σε απόλυτο βαθμό τις ανάγκες των επιχειρηματιών του χώρου καθώς είναι ο ιδανικός τόπος προβολής προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών του Μελιού και των Προϊόντων του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

3 & 4 Δεκεμβρίου 2022

Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

 ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ (10.30-13.15)

Κλιματική Αλλαγή και Παραγωγικότητα  Μελισσοσμηνών  

Προσαρμογή Γενετικού Υλικού

Προεδρείο: Φ. Χατζήνα

10.00 - 10.15  Προσέλευση

10.15 - 10.45  Επίσημοι Χαιρετισμοί

11.00 - 11.20  Κλιματική Αλλαγή

                       Κ. Τολίκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τομέας Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας, Τμήμα Γεωλογίας

                       Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

11.20 - 12.00 Επιπτώσεις Κλιματικής Αλλαγής στη Μελισσοκομία ανά τον Κόσμο

                      Etienn Bruneau, Cari, President of Technology and Quality Commission of APIMONDIA (διαδικτυακά)

12.00 - 12.10 Συζήτηση

12.00 - 12.20 Η Διάρθρωση και οι Ανάγκες της Μελισσοκομίας στην Ελλάδα – Δράσεις του ΥΠΑΑΤ για τη Στήριξη του Κλάδου

                      Μ. Τζιτζινάκης, Προϊστάμενος Τμήματος Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας

                      και Λοιπών Ζωικών Οργανισμών Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

12.20 - 12.30 Συζήτηση

12.30 – 12.45 Η Μαζική Επιλογή και Βελτίωση ως Μέσο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή.

                       Γ. Γκόρας, Επίκουρος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

12.45 – 13.00 Προσαρμογή Μελισσοσμηνών, Μεθοδολογία Γενετικής Βελτίωσης.

                       Φ. Χατζήνα, Τακτική Ερευνήτρια, Τμήμα Μελισσοκομίας, Διευθύντρια Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής

                       Παραγωγής, ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ"

13.00 - 13.15 Συζήτηση

13.15 -16.00  Διάλειμμα

16.00 - 17.00 Στρογγυλή Τράπεζα:

                     «Οι Περιφέρειες Μιλούν - Προώθηση Μελισσοκομικών Προϊόντων - Τρόποι και Δυνατότητες»

                      Συντονιστής: Α. Ποντίκης 

                      E. Κούκουζας, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας   

                      Θ. Βασιλόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης, Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας        

                      Ε.  Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη,  Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Περιφέρειας Κρήτης

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ (17.00-19.00)

 Πρακτικά Μελισσοκομικά Θέματα

Προεδρείο: Α. Ποντίκης

 17.00 - 17.20 Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία του Μελισσοκόμου

                        Κ. Ντούνας, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Γρεβενών, Μέλος ΔΣ Ο.Μ.Σ.Ε

17.20 - 17.30  Συζήτηση

17.30 - 17.50 Παραγωγή και Διακίνηση Μελιού στην Ευρώπη Μέσα από Αριθμούς. Ο Ρόλος της Ελλάδας

                       Δ. Νικολάου, Γενικός Γραμματέας Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας

17.50 - 18.00  Συζήτηση

18.00 - 18.20 Απώλειες των Μελισσοσμηνών στη Διάρκεια των Τελευταίων 15 ετών  

                      στην Ευρώπη και στον Κόσμο

                      Λ. Χαριστός, Εντεταλμένος Ερευνητής, Τμήμα Μελισσοκομίας, ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ"

18.20 - 18.30  Συζήτηση

18.30- 19.00   Ελεύθερη Συζήτηση (ολιγόλεπτες τοποθετήσεις)

 

 

ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ (11.00- 13.00)

Ποιότητα και Αξία Προϊόντων Μέλισσας - Διατροφή και Υγεία

Προεδρείο: Ι. Χήνου, Κ. Ντούνας

11.00 - 11.20  Μύθοι και Αλήθειες για το Βασιλικό Πολτό στην Ελλάδα.

                       Ποιότητα-  Βιολογικές Δράσεις - Κλινικές Μελέτες

                       Ι. Χήνου, Καθηγήτρια - Διευθύντρια  Εργαστηρίου Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων,

                        Φαρμακευτικού Τμήματος ΕΚΠΑ

11.20 - 11.30  Συζήτηση

11.30 - 11.50  Πρόπολις, Προ της Πόλης κι όχι Μόνον. Πρόπολις Φυσική Ασπίδα!

                       Π. Κασαρτζιάν Φαρμακοποιός, Χημικός Φαρμάκων, Ειδ. Σύμβουλος ΕΚΕΜ,   

                       Διευθύνων Σύμβουλος PharmaQ

11.50 - 12.00 Συζήτηση

12.00 - 12.20  Η Υπεραξία των Μελισσοκομικών Προϊόντων στη Διατροφή – Μέλι Ενάντια Ζάχαρης.

                       Π. Κεμάλης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Βsc, Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής ΕΚΕΜ, Ιδρυτής της Ομάδας

                       Διαιτολόγων "Τροφή για...Θρέψη".

12.20 - 12.30  Συζήτηση

12.30 - 12.50  Ο Γόνος των Μελισσών ως Τροφή του Ανθρώπου

                       Γ. Μαυροφρύδης, Υπ. Διδάκτωρ, Εργαστήριο Βιογεωγραφίας &  Οικολογίας, Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

                       Θ. Πετανίδου, Καθηγήτρια Οικολογίας & Οικογεωγραφίας, Εργαστήριο Βιογεωγραφίας & Οικολογίας, Τμήμα Γεωγραφίας,  Πανεπιστήμιο Αιγαίου

12.50 - 13.00  Συζήτηση – Συμπεράσματα

 

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Για να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθετε περισσότερα...

Το κατάλαβα

COOKIES
Η imathiotikigi.gr μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη - χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη - χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη - χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της imathiotikigi.gr και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. Ο επισκέπτης - χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της ιστοσελίδας, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης - χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων της imthiotikigi.gr δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.