Τίτλοι:
Χρήστος Βοργιάδης

Χρήστος Βοργιάδης

URL Ιστότοπου:

Η Θεσσαλία ταξιδεύει παντού στον κόσμο και το 2023

Καινοτόμες  δράσεις όπως η χαρτογράφηση «Δρόμων της Πίστης», «Δρόμων  του Πολιτισμού» και «Δρόμων του Κρασιού στη Θεσσαλία», διαγωνισμό «Κινηματογραφώντας τη Θεσσαλία»,  ταξιδιωτικό οδηγό Golden Book of Thessaly, ένα προσεκτικά επιλεγμένο πρόγραμμα συμμετοχής σε  27 τουριστικές εκθέσεις και  workshops   στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,  στοχευμένα   fam trips  και media trips και αναβαθμισμένη  διαδικτυακή προβολή  περιλαμβάνει  μεταξύ άλλων το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το 2023,  που παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Παράλληλα έγινε ο απολογισμός των τουριστικών δράσεων 2022 με μετρήσιμα αποτελέσματα τόσο  αριθμητικά, όσο  -κυρίως- ποιοτικά καθώς η μέση ημερήσια δαπάνη ανά επισκέπτη στη Θεσσαλία καταγράφεται  αυξημένη κατά 4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μέσο όρο της χώρας.

«Στη Θεσσαλία είμαστε ομάδα και στον τουρισμό» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με στρατηγικό σχέδιο και στόχευση, με κουλτούρα συνεργασίας και συνέργειας διαμορφώνουμε το δικό μας αυτόνομο αναπτυξιακό πρότυπο στον τουρισμό, με έμφαση στα ποιοτικά και διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά. Ένα τουριστικό μοντέλο με προστιθέμενη αξία και πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους επαγγελματίες του κλάδου,  την τοπική οικονομία και το σύνολο της κοινωνίας. Μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας, η επιστροφή στις ελεύθερες μετακινήσεις σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας δυναμικής για τον τουρισμό. Αλλά και την ανάγκη να ξανασκεφτούμε και να ανασχεδιάσουμε το τουριστικό μοντέλο σύμφωνα με τις νέες ανάγκες της εποχής και των επισκεπτών. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας  αποτελεί μια μικρογραφία της Ελλάδας λόγω της πολυμορφίας του φυσικού της τοπίου και της πλούσιας ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς. Το πρόγραμμα μας είναι δυναμικό,  εξελίσσεται με επιτυχία και  οδηγεί σε απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Η Θεσσαλία ταξιδεύει και προβάλλεται παντού στον κόσμο, βραβεύεται, ενδιαφέρει όλο και περισσότερους επισκέπτες που θα την επέλεγαν ξανά και ξανά και δικαιώνει το μήνυμα της βραβευμένης μας τουριστικής καμπάνιας «Κάθε επίσκεψη και μια διαφορετική εμπειρία».

Η τουριστική προβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας το 2022

Όπως  ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γιάννης Μπουτίνας «σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΙΝΣΕΤΕ όλοι οι δείκτες το 2022 ήταν αυξημένοι κατά 120-140% σε σχέση με το 2020 και σε σχέση με το 2019 αγγίξαμε επίπεδα της τάξης του 65-85% κατά τους μήνες λειτουργίας των επιχειρήσεων. Σημαντική επιτυχία όμως είναι και το γεγονός ότι παρατηρείται μια αύξηση στη μέση ημερήσια δαπάνη ανά επισκέπτη  στη Θεσσαλία κατά 12%, ενώ ο μέσος όρος στη χώρα είναι  8%».

Το 2022, η Περιφέρεια Θεσσαλίας:

 Συμμετείχε ενεργά σε 8 τουριστικές εκθέσεις και workshops:

- Yachting and Gastronomy Festival Volos (Βόλος, 5-8/5/2022)

- World Tourism Expo Athens, (Αθήνα 13-15/5/2022)

- Tour Natur - CARAVAN SALON (Dusseldorf, 26/08-04/09/2022)

- IFTM-TOP RESA (Παρίσι, 20-22/09/2022)

- ΟΠΑΠ Athens Marathon Expo (Αθήνα, 09-12/11/2022 )

- WTM London (Λονδίνο, 7-9/11/2021) με πρώτο βραβείο  Greek Travel Award στην Αλόννησο στην κατηγορία  «Καλύτερος Καταδυτικός Προορισμός»

- GREEK LUXURY TOURISM & GASTRONOMY WORKSHOP (Άμστερνταμ, 27 Οκτωβρίου 2022).

- PHILOXENIA 2022 (Θεσσαλονίκη , 18-20/11/2022) .

Διοργάνωσε fam trips  και press trips σε  συνεργασία με τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό, με Ενώσεις Ξενοδόχων, επαγγελματίες και  άλλους φορείς:

- Media Trip του ισπανικού τηλεοπτικού συνεργείου της εκπομπής «Planeta Calleja»

- Media Trip του γαλλικού δημοσιογραφικού ομίλου LE MONDE,  που ενέταξε τα  Μετέωρα στο  top 20 των παγκόσμιων προορισμών.

- Media Trip από Έλληνες δημοσιογράφους με θέμα «Πάσχα στη Θεσσαλία»

- Media Trip από την PolandTV

- Media trip του τηλεοπτικού καναλιού I24news

- Φιλοξενία δημοσιογράφων - μουσικών στα Μετέωρα

Παραγωγή βιντεοσποτ  και  έντυπου υλικού:

-Δημιουργία τηλεοπτικού σποτ με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας

- Δημιουργία 2 video με ανέκδοτο κινηματογραφικό αρχειακό υλικό από έγχρωμη κάμερα Super8 από την περιοχή της Λάρισας γυρισμένο μεταξύ του 1950 και του 1980 και   λήψεις drone (Λάρισα, κάμπος, Όλυμπος, Κίσσαβος, υδροβιότοπος Κάρλας, Πηνειός) 

- Προωθητικό  video στην αγγλική γλώσσα και  υπότιτλους στα ελληνικά

- Προμήθεια φωτογραφικού υλικού  νομού Μαγνησίας

- Δημιουργία 4 διαφορετικών Σελιδοδεικτών με εκτυπωμένο κωδικό QR CODE που παραπέμπει στο site mythessaly.com

Διαφημιστική προβολή σε ΜΜΕ και σημεία προβολής:

Διανεμήθηκε πληροφοριακό υλικό στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό

- Καταχώρηση στο ready2board το επίσημο περιοδικό του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών  «Ελ.Βενιζέλος», στο FLYmag (επίσημο on-board περιοδικό της αεροπορικής εταιρείας SKY EXPRESS, στο  Γερμανικό περιοδικό Περιπατητικού Τουρισμού και διαδρομών «Wandermagazin» κ.α.

- Προβολή με τηλεοπτικό σποτ 20 sec σε Περιφερειακά κανάλια – τοπικούς σταθμούς της Θεσσαλίας

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης – Ιστοσελίδες:

 -Αναβάθμιση ιστοσελίδας volosairport

 -Προβολή του νομού Μαγνησίας μέσω του «Meet the heart of Greece» σε facebook και instagram.

 Συνεργασία με Marketing Greece για δημιουργία και διαχείριση περιεχομένου σε facebook  και instagram, community management, promotion ενέργειες και παρουσίαση αποτελεσμάτων/reporting

Λοιπές ενέργειες:

-Λογιστικοποίηση δαπανών που σχετίζονται με δράσεις τουριστικής προβολής.

-Προμήθειες υλικών και υπηρεσιών που σχετίζονται με δράσεις τουριστικής προβολής

-Διαφημιστικά είδη και δώρα

 -Συνεργασία με φορείς  Υπουργείο Τουρισμού, ΕΟΤ, Γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού, Επιμελητήρια, Ενώσεις Ξενοδόχων, Συλλόγους ενοικιαζόμενων δωματίων, τουριστικούς πράκτορες και γραφεία ταξιδιών

-Παροχή τουριστικών πληροφοριών

-Διοργάνωση εκδήλωσης υποδοχής πτήσης στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου.

Ειδικές δράσεις:

- Έρευνα για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

- Συνδιοργάνωση στο Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών (Σκιάθος, 26-30/9/2022). Διήμερο εκδηλώσεων για την ανάδειξη της σύγχρονης ενάλιας πολιτιστικής

κληρονομιάς του νομού Μαγνησίας (Σκόπελος, 7-8/7/2022).

- Συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού Π.Ε. Τρικάλων.

-FILM OFFICE THESSALY, με την πρώτη μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή Haunted Heart με πρωταγωνιστή τον Matt Dillon. Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν στο Νότιο Πήλιο.

Επικοινωνία με την Τοπική Διεύθυνση e-ΕΦΚΑ Χαλκιδικής (με έδρα τον Πολύγυρο)

Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημερώνει ότι στις 06/12/2022 ημέρα Τρίτη η Τοπική Διεύθυνση e-ΕΦΚΑ Χαλκιδικής (με έδρα τον Πολύγυρο) θα παραμείνει κλειστή λόγω Τοπικής Αργίας (εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Νικολάου). 

Μουντιάλ 2022: Οι μάχες για τα τρία επόμενα «εισιτήρια» που οδηγούν στους «16»

Η Ολλανδία και η Σενεγάλη από τον 1ο όμιλο και η Αγγλία με τις Η.Π.Α. από τον 2ο όμιλο, εξασφάλισαν την Τρίτη (29/11) την παρουσία τους στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ακολουθώντας το δρόμο της Γαλλίας, της Βραζιλίας και της Πορτογαλίας.

Και δημιούργησαν ήδη τα πρώτα «ζευγάρια» της φάσης των νοκ-άουτ: Η Ολλανδία θα αντιμετωπίσει τους Αμερικανούς το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στην Αλ-Ραγιάν, ενώ η Αγγλία θα παίξει με τη Σενεγάλη μία μέρα αργότερα (Κυριακή, 4/12) στην Αλ-Χορ.

Η δράση συνεχίζεται την Τετάρτη (30/11) με τα ματς του 3ου και του 4ου ομίλου, απ' όπου θα προκύψουν οι τρεις ομάδες που θα ακολουθήσουν τη Γαλλία στους «16», με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα και στα δύο γκρουπ...

Αυστραλία-Δανία (17:00)
Στο «Al Janoub Stadium» της πόλης Αλ Ουάκρα, η Αυστραλία θα αντιμετωπίσει τη Δανία, σε ένα πολύ μεγάλο ματς που φέρνει τους Αυστραλούς σε θέση ισχύος στον 4ο όμιλο, καθώς πιθανότατα θα «βολευτούν» και με την ισοπαλία. Η Αυστραλία δεν υπολογίζει στον τραυματία Άτκινσον, ενώ οι Δανοί δεν θα έχουν διαθέσιμο τον τραυματία Ντιλέινι (νοκ-άουτ για ένα μήνα).
Οι πιθανές ενδεκάδες:
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Κάρασιτς, Σούταρ, Ρόουλς, Μπέχιτς, Λέκι, Ιρβάιν, Μόουι, ΜακΓκρι, Γκούντγουιν, Ντιούκ.
ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Άντερσεν, Κιάερ, Κρίστενσεν, Κρίστιενσεν, Χόιμπιεργκ, Έρικσεν, Μάλε, Σκοβ Όλσεν, Ντόλμπεργκ, Ντάμσγκααρντ.

Τυνησία-Γαλλία (17:00)
Την ίδια ώρα στο «Education City Stadium» της πόλης Άλ-Ραγιάν, η Γαλλία με εξασφαλισμένη την παρουσία της τους «16», θα παίξει με την Τυνησία που «καίγεται» για τη νίκη για να διατηρήσει μαθηματικές πιθανότητες πρόκρισης (χρειάζεται αρκετά γκολ και να μην νικήσει η Αυστραλία στο άλλο ματς). Μοναδική απουσία για τους «μπλε» είναι ο «λαβωμένος» Λούκας Φερναντές, ενώ δεν αποκλείεται ο Ντιντιέ Ντεσάν να κάνει κι ένα μικρό rotation για να ξεκουραστούν οι «βασικοί» του.
Οι πιθανές ενδεκάδες:
ΤΥΝΗΣΙΑ: Νταχμέν, Μπρον, Ταλμπί, Μεριά, Κεχρίντα, Σκιρί, Λαιντουνί, Αμπντί, Μσακνί, Σλίτι, Χαζρί.
ΓΑΛΛΙΑ: Μανταντά, Παβάρ, Κονατέ, Βαράν, Καμαβινγκά, Γκεντουζί, Φοφανά, Κομάν, Γκριεζμάν, Μπαπέ, Τουράμ.

Πολωνία-Αργεντινή (21:00)
Το απόλυτο ντέρμπι του 3ου ομίλου. Η Πολωνία «βολεύεται» και με την ισοπαλία για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της, όμως ίσως αυτό να μην αρκεί για τους Αργεντινούς, οι οποίοι «επέστρεψαν» μετά την ήττα-σοκ από τη Σαουδική Αραβία στην πρεμιέρα, νίκησαν 2-0 το Μεξικό και θέλουν άλλο ένα τρίποντο για να πάρουν την πρωτιά στον όμιλο. Και οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν πλήρεις.
Οι πιθανές ενδεκάδες:
ΠΟΛΩΝΙΑ: Στσέζνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεζίνσκι, Ζιελίνσκι, Μπιέλικ, Κριχόβιακ, Φρανκόφσκι, Μίλικ, Λεβαντόφσκι.
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ε. Μαρτίνες, Μολίνα, Οταμέντι, Λισ. Μαρτίνες, Ταλιαφίκο, Φερναντές, Παρέδες, Ντε Πολ, Μέσι, Λαουτ. Μαρτίνες, Ντι Μαρία.

Σαουδική Αραβία-Μεξικό (21:00)
Οι Σαουδάραβες έκαναν την απόλυτη έκπληξη στην πρεμιέρα νικώντας την Αργεντινή, όμως δεν μπόρεσαν να δώσουν συνέχεια στο... θαύμα τους, καθώς ηττήθηκαν από την Πολωνία, όμως έχουν άλλη μία ευκαιρία απέναντι στο Μεξικό. Οι δε Μεξικανοί θέλουν να νικήσουν με περισσότερα από ένα γκολ τη Σαουδική Αραβία και την ίδια ώρα να ηττηθεί η Πολωνία από την Αργεντινή, για να «αρπάξουν» οι ίδιοι τη 2η θέση στον 3ο όμιλο και να προκριθούν στους «16». Οι Σαουδάραβες θα παίξουν χωρίς τους τραυματίες Αλ Φαράι, Αλ Σαχρανί, Σαραχιλί και τον τιμωρημένο Αλ Μαλκί.
Οι πιθανές ενδεκάδες:
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Αλοβάις, Αμπντουλχαμίντ, Αλ-Αμρί, Ταμπακτί, Αλ-Γκανάμ, Κανό, Αλ-Μπουραϊκάν, Αλ-Χασάν, Αλ-Ναζεΐ, Αλ-Νταουσαρί, Αλ-Σεχρί.
ΜΕΞΙΚΟ: Οτσόα, Σάντσες, Μορένο, Μόντες, Γκαγιάρδο, Ερέρα, Γκουαρδάδο, Τσάβες, Λοσάνο, Χιμένες, Βέγκα.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων της 3ης αγωνιστικής στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν ως εξής:

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΦΑΣΗΣ ΟΜΙΛΩΝ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου
1ος όμιλος: Ολλανδία-Κατάρ                 2-0
1ος όμιλος: Ισημερινός-Σενεγάλη            1-2
2ος όμιλος: Ουαλία-Αγγλία                  0-3
2ος όμιλος: Ιράν-ΗΠΑ                       0-1

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου
4ος όμιλος: Αυστραλία-Δανία               17:00
4ος όμιλος: Τυνησία-Γαλλία                17:00
3ος όμιλος: Πολωνία-Αργεντινή             21:00
3ος όμιλος: Σαουδική Αραβία-Μεξικό        21:00

Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου
6ος όμιλος: Κροατία-Βέλγιο                17:00
6ος όμιλος: Καναδάς-Μαρόκο                17:00
5ος όμιλος: Ιαπωνία-Ισπανία               21:00
5ος όμιλος: Κόστα Ρίκα-Γερμανία           21:00

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου
8ος όμιλος: Γκάνα-Ουρουγουάη              17:00
8ος όμιλος: Ν. Κορέα-Πορτογαλία           17:00
7ος όμιλος: Σερβία-Ελβετία                21:00
7ος όμιλος: Καμερούν-Βραζιλία             21:00


ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ 8 ΟΜΙΛΩΝ

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)

Ολλανδία    7
Σενεγάλη    6
Ισημερινός  4
Κατάρ       0     


2ος ΟΜΙΛΟΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)

Αγγλία     7
ΗΠΑ        5
Ιράν       3     
Ουαλία     1


3ος ΟΜΙΛΟΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)

Πολωνία    4
Αργεντινή  3
Σ. Αραβία  3
Μεξικό     1


4ος ΟΜΙΛΟΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)

Γαλλία     6
Αυστραλία  3
Δανία      1
Τυνησία    1


5ος ΟΜΙΛΟΣ
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)

Ισπανία    4
Ιαπωνία    3
Κόστα Ρίκα 3
Γερμανία   1


6ος ΟΜΙΛΟΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)

Κροατία    4
Μαρόκο     4
Βέλγιο     3
Καναδάς    0 
           

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)

Βραζιλία   6
Ελβετία    3
Καμερούν   1 
Σερβία     1
      

8ος ΟΜΙΛΟΣ


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)

Πορτογαλία 6
Γκάνα      3 
Ν. Κορέα   1
Ουρουγουάη 1

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι προοπτικές ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη συνάντηση Μέτιου - Σκυλακάκη

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προοπτικές ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι κ. Σκυλακάκης και Μέτιος τόνισαν ότι τα επόμενα χρόνια θα διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σημαντικοί πόροι για έργα υποδομών, τα οποία, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς επίσης των αυξημένων πόρων του νέου ΕΣΠΑ, θα συμβάλουν ουσιαστικά στην ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αναβάθμιση του ρόλου της Περιφέρειας ΑΜΘ ως γεωπολιτικού κόμβου στις μεταφορές, στην ενέργεια και στο εμπόριο.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Για να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθετε περισσότερα...

Το κατάλαβα

COOKIES
Η imathiotikigi.gr μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη - χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη - χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη - χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της imathiotikigi.gr και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. Ο επισκέπτης - χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της ιστοσελίδας, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης - χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων της imthiotikigi.gr δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.